Er was eens….
Ontdek de magie van volkssprookjes in dit originele denkspel, speciaal ontworpen voor de allerkleinsten. Kan jij Roodkapje helpen om de weg naar grootmoeders huis te vinden?
Plaats Roodkapje, grootmoeders huis en de bomen op het spelbord en gebruik de puzzelstukken om een weg van Roodkapje naar het huis te maken. Kan je de 24 opdrachten allemaal oplossen?
Je kan het spel ook spelen met de wolf erbij, maar pas op of hij komt als eerste bij het huis aan. Probeer de 24 andere opdrachten op te lossen door twee wegen naar het huis te maken, één voor Roodkapje en één voor de wolf.
Roodkapje bestaat uit 48 opdrachten (24 met en 24 zonder wolf) en bevat ook een leuk verhalenboek met het originele sprookje in een eigentijds jasje gestoken.
Leeftijd: 4-7 jaar
Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2016
De mening van de jury:
Roodkapje is een leuk educatief en kwalitatief spel, met een heel herkenbare structuur. Je kunt makkelijk beginnen en het geleidelijk aan moeilijker maken. Ook als je zeven jaar bent, is dit spel nog leuk om te spelen.
Toelichting ontwikkelingspsycholoog:
Roodkapje is een spel dat vooral een beroep doet op ruimtelijk inzicht, plannen en redeneervermogen. Het is mooi vorm gegeven en past goed bij de belevingswereld van jongere kinderen, waardoor het uitnodigt om gespeeld te worden. Alle kinderen kennen het sprookje van Roodkapje en de boze wolf en zullen zeker hun best doen om ervoor te zorgen dat Roodkapje de weg vindt naar het huis van haar grootmoeder.
Het spel kan gespeeld worden in 24 scenario's zonder en 24 scenario's met de wolf, waarbij de moeilijkheidsgraad telkens oploopt. zo kunnen kinderen op een relatief gemakkelijke manier beginnen en geleidelijk aan de 'regels van het spel' leren kennen, zodat ze niet gefrustreerd raken. Vooral jongere kinderen die niet vertrouwd zijn met dit soort smart games kunnen in het begin baat hebben van assistentie door een ouder.
De scenario's worden steeds moeilijker, zodat de concentratie en het doorzettingsvermogen van het kind gaan meespelen. Ook dan is de assistentie van een ouder soms aangewezen om een kind te helpen een oplossing te zoeken. Het oplossen van steeds moeilijkere situaties bevordert het competentiegevoel van kinderen en is daarmee ook positief voor hun zelfbeeld. Een leuk spel, ook voor oudere kinderen.